Filets de San Pere farcit amb olives negres i anxoves amb vinagreta calenta de verduretes, sobre llit d'espinacs i cobertura cruixent de porro.


 

 

Ingredients per a 5 persones

Pel peix:

200 grs de peix net per persona.

2 llaunes d'anxoves.

200 grs d'olives sense pinyol.

1 cullerada sopera de mostassa.

1 cullerada sopera d'oli d'oliva.

1 cullerada sopera de cognac.

1 llimona

Sal i pebre bo negre

Per a la vinagreta:

 I dl d'oli d'oliva.

1 dl de vinagre.

2 cullerades soperes de confitura de fraules o gerdóns.

Sal.

Anet picat

1 pastanaga

 2 patates.

1/2 bròquil i  mitja colflori petita.

Per a la guarnició

3 manats d'espinacs.

1 manat de porros.

Sal.

Elaboració:

•    Sassonar el filets de peix amb sal i llimona i reservar.

•    Llevar el máxim possible d'espines a les anxoves i pasar-les dins un bol, juntament amb les olives, el cognac , l''oli, la mostassa i unes gotes de llimona. Triturar-ho be tot fins a aconseguir una pasta espesa.

•    Posar la rneitat deís filets dins una pella amb un poc d'olí i daurar-los lleugerament, col.locar-los damunt una placa de forn i posar-hi damunt cadascun una cullerada de pasta d'olives. Daurar la resta dels filets i posar-los a sobre dels altres. Reservar.

•    Per la vinagreta ; pelar i netetjat les verduretes i tallar-les a daus petits, blanquetjar dins aigua calenta amb sal uns 2 0 3 minuts, colar, refredar i reservar. Després dins una cacerola posar la resta d'ingredients ( oli, vinagre i confitura), deixar coure uns minuts i afegir I'-eneldo picat i les verduretes.

• Per la guarnició, netetjar , tallar i bollir els espinacs. Refrescar i escórrer bé. Picar-los i saltetjar, amb un polsí de sal.

Després netetjat el porros i tallar-los a tires fines. Fregir-los dins abundant oli calent, escórrer bé i reservar espolvoretjat de sal.

Montatge del pal: Posar el peix ai forn , per acabar de courer-lo, dins el plat posar un llit d'espinacs i a sobre el peix. Sásetjar amb la vinagreta amb un parell de verduretes i espolvoretjar amb el porro.

Nota la guarnició por variar segons mercat.

 

novetats.htm presentacio.html receptari.html institut.htm setmanari.htm videos.htm visitasoller.html colaboracions.htm historia.html cuines.htm es sac.htm cuina a domicili.htm va-de-vins.htm links.html

 

www.cuinant.com.

Tots els drets reservats. 04-05