Siau Benvinguts  a    www.cuinant.com

El portal gastronòmic i educatiu de Sóller.


Benvolgut amic / amiga:

Em complau  presentar-vos el portal d’internet  www.cuinant.com , un portal que neix amb la il·lusió de ésser una eina útil per a tots aquells amants de la gastronomia i de les tradicions culinàries de la nostres Illes.

            En les pàgines que conformen aquest portal podreu trobar receptes i consells per a elaborar els plats  de  cuina més típics d’arreu de la nostra geografia  i d'aerreu del Món (RECEPTARI ).També podreu trobar multitud d’articles de caire  gastronòmic, amb temes tan variats que parlen de l’evolució  històrica  de la gastronomia  al llarg dels temps (HISTORIA); fins a temes de dietètica i nutrició. (ES SAC ) (CUINES)

També,  trobareu una petita visita-guia pel poble de Sóller ( VISITA SÓLLER)  on  podreu conèixer els hotels, restaurants, pastisseries i comerços més importants de la vall i els seus secrets més ben guardats, així com gaudir i  admirar els  racons més emblemàtics de la nostra Vall, amb un arxiu fotogràfic que mostra als d’aquí i als visitants casa nostra, Sóller  .

www.cuinant.com  disposa també d’una secció dedicada a la vesant més pedagògica de la cuina ( F. P.)  on el centre vos presenta la seva feina diària formant professionals.

            No podríem acabar aquesta presentació sense mostrar-vos la secció d'amics de cuinant.com   ( COL.LABOREN), on tothom qui vulgui pot fer aportacions a la web, i així entre tots ampliar-la i fer un fons d’informació gastronòmica que ens serveixi a tots per treballar, millorar i salvaguardar la nostra tradició més arrelada.

            Per tot això teniu  a la vostra disposició el següent correu electrònic  per a que pugueu fer arribar les vostres aportacions, dubtes, suggerències, o tot allò que vulgueu compartir : 

parlemdecuina@hotmail.com

............................................................................................

SOBRE MI.

Vaig néixer a Sóller, un petit poble de Mallorca, al cor de la Serra de Tramuntana. Després d'acabar el meus estudis d'EGB, vaig decantar-me per a realitzar una formació professional d'hoteleria . Vaig cursar dos anys d'estudis a l'institut Joan Miró de Sóller, que posteriorment s'anomenà Guillem Colom Casasnovas; i 3  cursos de  grau superior d'FP, a l'institut Juníper Serra a Palma de Mallorca, acabant els meus estudis l'any 92.

 La meva formació laboral l'he assolida treballant a diversos restaurants de mallorca: Hotel Son vida, Palma; restaurant el Olivo, a Deià;   Restaurant Bens d'avall, Restaurant Es Canyís, Restaurant Brot de Taronger, Restaurant Sa Llotja del Peix, Hotel Mar Bell i l'agroturisme Muleta de Ca s'hereu, tots ells a Sóller; estant com a cap de cuina durant 5 temporades seguides  a Muleta de Ca S'hereu.

Des del curs 94-95, i per a  la Conselleria de Educació i Cultura del Govern Balear i la Direcció General de Formació Professional, he impartint classes d'hoteleria als instituts: Juniper Serra, Guillem Colom Casasnovas i a l'IES Calvià

Apart també he ampliat la meva formació amb els cursos realitzats a Lleó a les ordes de Santiago Pérez, al Centro Saper.

Durant el curs 2000-2001 vaig impartir un curs monogràfic de pastissera salada per a persones en atur a l'IES Calvià, i el curs 2002-2003 un curs pilot d'Agroturismes per a persones adultes en actiu, tots ells promoguts des de la Conselleria de Educació i Cultura del Govern Balear i la Direcció General de Formació Professional .

Des de l'any 2003 sóc col·laborador  al  setmanal Sóller, publicant la secció parlem de cuina .

En l’àmbit personal, l'any 98 vaig casar-me amb Virgínia Forteza Prats amb qui he tingut tres fills en Jordi, i les bessones  Ariadna i Mireia

  El principal objectiu  d'aquesta web gastronòmica, es presentar-vos  un recull de receptes recopilades al llarg de més de 15 anys treballant a restaurants i instituts d'hoteleria de tota l'illa. També vol ésser el lloc de consulta dels articles publicats al setmanari Sóller, en definitiva una presentació del món gastronòmic de Sóller.

Per això vull oferir a tothom que vulgui participar en fer aquesta  pàgina  el correu parlemdecuina@hotmail.com o a on podeu fer arribar  les  pròpies receptes o comentaris , que tindran un apartat exclusiu en aquestes pàgines, i així enriquir dia  a dia  aquesta web .

 

Bon profit a tots .  

 Juan Antonio Fernández Vila