Llomillo de vadella dins pasta de fulls amb duxelle de bolets.

Per a la pasta de fulls

1kg de farina
900 gr de mantega
50 gr de saïm
5 dl d'aigua
sal
Unes gotes de vinagre o llimona.

Per a la carn:

150 grs de llomillo de vadella per persona.
Sal i pebre bo.
Oli d'oliva

Per als bolets.

100 grs de bolets variats per persona
1 xalota per persona.
Sal, oli i pebre bo.

Elaboració:

Per a la pasta de fulls: Posar dins un bol l'aigua, el saïm, la farina ,la sal,  la llimona i realitzar una pasta homogènea. Apart treballar la mantega fins a aonseguir la mateixa textura que la pasta anterior. Estirar la primera pasta amb forma d'estrella de 4 puntes, i en el centre col.locarem la mantega en forma de bloc rectangular . Amb les 4 puntes taparem la mantega ( com si embolicàssim un regal) , i començarem a estirar en suaviatat , deixant una pasta de forma rectangular i d'un cm de gruixa. Ara ens imagiman la pasta dividida en dues meitats, doncs, doblegam la pasta una meitat sobre l'altre, i tornam a estirar fins que torni quedar rectangular i d'un cm de gruixar. Aquesta operació la repetim 4 vegades més , i la darrera estiram la pasta i tallam amb un ganivent peces de 15 x 15 cm. Reservar.

Per a la carn: l'assaona'm i dins una pella amb oli calent la dauram per tots els costats. Reservar.

Per a la duxelle: Picar les xalotes, i tallar el bolets nets  a trossets petits , i dins una pella amb oli ben calent daurar-ho tot, posan't-ho be de sal i pebre bò.

Acabament del plat: Disposar la carn a sobre una de les peces de pasta de fulls, i a damunt una grapada de bolets , embolicar amb la pasta de fulls, pintar-la amb ou i enfornar a foc forn uns 5-10 minuts fins a la ttotal coccó de la pasta.novetats.htm presentacio.html receptari.html institut.htm setmanari.htm videos.htm visitasoller.html colaboracions.htm historia.html cuines.htm es sac.htm cuina a domicili.htm va-de-vins.htm links.html