Hi ha moltes formes, algunes d’elles molt col·loquials, de lloar el que s’ha menjat en tal lloc; una d’elles, és a dir això de "vaig menjar... de cine".

Encara que pugui semblar el contrari, el cinema i la gastronomia han fet bona companyia; el catàleg de pel·lícules que podríem qualificar de "gastronòmiques" és prou ampli com a omplir pàgines i pàgines parlant d’aquests tipus de films.

Ja se que no podem considerar gastronòmica una pel·lícula pel simple fet que en ella els seus personatges mengin o beguin; el que és cert és que en el cinema hi ha moltes i molt bones seqüències gastronòmiques o fins hi tot pel·lícules que parlen o presenten la cuina diferents punts de vista.

Fins hi tot, la unió de la cuina i el cinema a traspassat les fronteres de les pantalles per a instaurar-se en el món real, així d’aquesta manera , Robert de Niro, Silvester Stallone o Dani DeVito tenen les seves pròpies cadenes de restaurants.

La relació entre cuina i cinema sempre ha estat present des dels mateixos inicis del cinema, de fet el 28 de desembre 1895, quant els germans Lumiere oferiren en el Gran Cafè de París, , la que fou la primera projecció de cinema. Una de les pel·lícules d’aquella sessió foren unes imatges del fill d’August Lumiere menjant . Pel·lícula titulada"Le Repas de Bébé"

I des d’aquell dia aquesta unió s’ha fet present en molt de films, ja sigui en escenes gastronòmiques memorables i que s’han tornat clàssiques , com aquella de Charles Chaplin menjant-se una bota o la del banquet de flors de la pel·lícula "Com a aigua per a xocolata ", d’Alfonso Araus.

Cal a dir que depèn del continent, s’ha mostrat la cuina i cinema de formes molts dispars, així, el cine Europeu mostra la part mes crua de les històries, amb films fets per personatges quasi desconeguts on el que prima és la història i la vida dels personatges; en canvi el cinema de la casa gran (USA) és més distant i cobren importància els actors i no l’història.

Pel que fa al cinema asiàtic i sud americà, es centre més en les escenes gastronòmiques i la cultura de l’acte gastronòmic: com "Menjar, beure amar " o "El banquete de noces "d’Anng Lee

..càmara i acció...

.Sóller 2010

.

LLISTAT DE PEL.LÍCULES PER ANY D'ESTRENA Fins 2010
LLISTAT DE PEL.LÍCULES PER ANY D'ESTRENA  a partir de 2011

Receptes / articles publicats en el Sóller

PDF IES 2019 (Show Cooking)

INFORMACIÓ EXTRETA DE:
Jiro Dreams of Sushi.2011
 
2012
SOMM
 

2012

La cocinera del presidente

 

 

2012

El chef, la receta de la felicidad

 

2013

A Tale of Samurai Cooking: A True Love Story

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AhNjF5loNSM

 

 

 

Lluvia de albóndigas 2 (2013)

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=8zQ5t1C5H8w

Pel.lícula

https://www.youtube.com/watch?v=dld63CfpPC8

 

 

 

2014

#CHEF

 

 

2014
Un Viaje de 10 metros
2014
Midnight Diner
 
2015
Una pasteleria en Tokio
 
2015
Una Buena Receta
2016
La Fiesta de las Salchichas
2016
El Teatro de la vida
2016
El cocinero de los últimos deseos
2017
Food on the Go
Cook Up a Storm
2107
     
     
     

eixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-10[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 15-04-2020 09:49:34.