Trencaclosques

Per: Juan Antoni Fernández Vila.

 

L’avió: Un avió supersònic vola de França a Espanya. De sobte un motor li fa figa i s’estavella catastròficament sobre els Pirineus. Els cadàvers han caigut just entre la frontera espanyola i francesa. On enterraran els supervivents.?

 

Animalets:  Quants animals tenc si tots són cans menys dos, tots són moixos menys dos i tots són lloros menys dos.?

 

El pare:  El meu pare, surt de casa, a peu,  sensa barret ni paraigües, però es posa a ploure i torna a casa xop. Sortadament no es banya ni un sol pèl de cap. Com pot ser.?

 

La setmana:  Què passa dues vegades en dimecres, una en dissabte i cap en dimarts.?

 

El tren: Un tren elèctric surt de Barcelona cap a Madrid a 185 km/hora, però en direcció contrària el vent bufa a 190 km/hora. En quina direcció anirà el fum.?

 

Un altre tren:   Un tren surt de Madrid a barcelona, a les 5 del capvespre a una velocitat mitja de 200 km/hora, i una altre tren surt de Barcelona a Madrid una hora més tard, a les 6 del capvespre, a una velocitat mitja de 100 km/h. Quan s creuin , quin tren estirà més aprop de barcelona?.

 

Un problema de pilotes:    Com s’ha de llançar una pilota de forma que en arribar a un certa distància es pari, sensa topar en cap obstacle, i retrocedeixi inmediatament en direcció contraria des d’on es va llençar?.

 

Matemàtiques:     Escriu un símbol matemàtic conegut , entre 2 i 3 , a fi d’expresar un nombre major que 2 i menor que 3.

 

El pescador i la sardina:  Si un pescador i mig pesca una sardina i mitja en una  hora i mitja. Quàntes sardines

pescaran 6 pescadors en 6 hores?

 

Fumar perjudica sèriament la salut:   Si un pobre fumador fa amb3 burilles una cigarreta, quantes cigarretes podrà fer amb 9 burilles?.

 

 

El problema del cromo:

        Pregunta la Sonia al Miquel:

-        On has possat el meu cromo?.

-        L’he deixat entre la pàgina 101 i 102 del llibre.-contesta.

-        Mentida!- li respon la Sonia.

Per què?.

 

2º Guerra Mundial: L’any 1943, a Ausvitz     ( camp de concentració

alemany), els soldats de les SS capturen a dos soldats

norteamericans. El soldats són molt llestos i ràpidament aprenen l’idioma alemay, i un bon dia maten a dos

soltats nazis, els prenen la roba i surten de la presó.Al cap d’una estona els alemanys s’ha n’adonan de la fugida i surten darrera ells.Els americans, arriben a un poble i es fiquen a un bar ple de soldats nazis, i s’amaguen entre ells.Al cap d’un temps arriben els soldats de la preso ,al bar, i diuen:

 -Hi, Hitller!.

-        Hi- responen tots, inclosos els americans.

-        Aquells són els fugitius- diu un soldat de la presó agafeu-los!.

 

Còm ho han sabut tant ràpid?

 

El canvi:Vas a comprar, i a la tenda et tornen de canvi 30 pessetes en dues monedes, però una d’elles no és un duro. De quin valor són les dues monedes.?

 

El cafè:  Tres amic va a pendre un cafè a un bar, i el cambrer els fa una oferta, i els diu que tres cafè

 els costaran 25 pessetes. Cada amic dona una moneda de 10 pessetes i el cambrer els torna de volta

5 pessetes.Cada un dels 3 amics esqueda una pesseta i les dues restants les deixen de bote pel cambrer.

 

        D’aquesta forma, si cada un d’ells a donat 10 pessetes i s’en queden una el cafè a cadasqun els ha costat 9 pessetes.

 

        Tres cafès  a 9 pessetes són 27 pessetes, més les dues de bote 29 i fins a les trenta que havien posat ells, falta una pesseta. On es?.

 

 

El negre: Un negre vestit de negre amb sabates negres, camina per una avinguda on tots els llums dels comerços estan tancats i totes les faroles estan rompudes.  En direcció contrària un cotxe negre, amb els llums apagats s’atraca cap a ell a tota velocitat, i just antes d’atropellar-lo s’atura. Com la pogut voure?.

 

12. Com podries demostrar que la meitat de dotze són set?.

 

Els canívals.Un explorador , a l’Africa, arriba ana cruïlla de camins. Tant a la detra com a l’esquerra te dos poblats, i sap que un dels dos és un poblat caníval.

        A la cruïlla dels dos camins troba dos indígenes, un dels quals sempre diu mentides i l’altre la veritat.? Fent una sola pregunta a un dels dos homes, com podries esbrinar quins dels dos pobles es el caníval i quin no?

 

 

Romeu i Julieta:Un inspector de policia, arriba a l’escena del crim. Allà troba a Romeu i Julieta morts a terra, dins un bassiot d’aigua, vidres i una finestra oberta. Pega una ullada i diu: Ja se que ha passat!.

 

I tu, ho saps?

 

El penjat: Un home s’ha penjat amb una corda dels sòtil d’una habitació molt alta , 3,5 metres, a la habitació no hi ha cap moble, ni cadira, ni escala; és buida, llevat d’un bassiot d’aigua que hi ha devall el penjat.

Com s’ha pogut penjar?

 

El bar:        Tres amics arriben a un bar i demanen un refresc, un dels tres amics sel bou d’un glop, i els altres dos tira a tira, al cap d’una estona els dos homes que s’ho han bogut poc a poc, cauen a terra morts, i l’altre company, que s’ho havia begut depressa, no.

        Què ha passat?

 

 

Un altre bar:Un home arriba un bar i demana un café. Al cap d’uns minuts el cambrer li porta el cafè i una pistola.

        L’home no s’enfada si no que es posa content i li dóna les gràcies.

 

Pèr qué?.

 

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © D'encà de 2004 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 26-09-2022 06:58:39.