Una forma diferent d’aprendre i divertir-se amb la cuina

Nota: www.cuinant.com no és l'autor d'aquest videos , axí que no es pot garantitzar la seva qualitat ni que el seu contingut no sigui borrat o editat.

Fes clic sobre la imatge per a veure el videoDurant aquest anys que fa que escric en aquest setmanari, moltes han estat les perspectives de la cuina de que us he parlat: webs de cuina, revistes de gastronomia, música i cuina, cinema i documentals gastronòmics. També conegut la cuina i la gastronomia de la ma cuiners i cuineres, de gent no professional i fins hi tot ens hem atracat a la cuina vista pels condemnats a mort i d’altres rareses.

El que està clar és que la cuina, la gastronomia i el bon menjar  estan  de moda, com ho demostra cada dia la premsa o la televisió; moda que també a arribat  als videojocs gastronòmics.

I es que, Nintendo, un dels majors fabricants de videojocs  i videoconsoles del món, ha descobert tot un filó amb els  jocs i/o programes  amb temàtica culinària; principalment per a les seves consoles WII i Ds.

Aquetes dues plataformes, equipades amb la darrera tecnologia de detecció de moviments ens permeten, virtualment, batre ous, fregir, fer els menjar per als nadons o endinsar-nos a la creació de receptes de tots els indrets del Món, convertint-se en vertaders llibres de cuina digitals, acompanyats amb consells, reconeixement de veu i vídeo ajudes. Sens dubte unes màquines adreçades a jugadors de tots tipus de edats.

Però la cosa encara va més enllà, ja que amb aquest jocs podem planificar-nos la nostra dieta personal, controlar les calories del que menjar o fins hi tot confeccionar llistes de compra comptant amb el que tenim al nostre rebost.Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Per a la gran de Nintendo, trobam Hell’s Kitchen (WII) , un joc basat en el conegut programa del mateix nom de la TV Americana, que fins hi tot tingué la seva variant a la Espanyola protagonitzada pel cuiner Sergi Arola.

Cuida lo que comes (WII) , un nou joc aparegut aquesta mateixa setmana es presenta com un “personal trainer” d’alimentació: control de dieta, planificació d’exercicis, calories i receptes sanes i equilibrades , son les seves cartes de presentació. A més és compatible amb la “Balance Board”, una base que connectada ala WII ens pot calcular el nostre pes, l’IMC o vigilar que executem correctament els exercicis que ens proposa el joc. Es tracta d’un joc desenvolupat per experts en nutrició i alimentació.

 

 

 

Iron Cheff América (WII), un altre joc basat en un programa de TV, on hem de competiFes clic sobre la imatge per a veure el videor contra altres cuiners a veure qui prepara més ràpidament la recepta proposta.

o

Però on realment trobam una varietat molt extensa de jocs de cuina és a la DS, la consola que amb la seva càmera, detector de moviment, pantalla tàctil i connexió a Internet, ens ofereix tot un món de possibilitats gastronòmiques.

Fast Food Panic, Ratatouille Food Frenzy, Imagine Happy Cooking , Diner Dash, Sushi Academy, Frantic Fry Cook, Cake Mania o Mi experto en cocina saludable, són una petita mostra del ventall de possibilitats que ofereix aquesta consola portàtil.

Nota: www.cuinant.com no és l'autor d'aquest videos , axí que no es pot garantitzar la seva qualitat ni que el seu contingut no sigui borrat o editat.

Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video  Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video   Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Fes clic sobre la imatge per a veure el video  Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Però no podem parlar de jocs gastronòmics de la DS sense parlar dels més coneguts, com son les sèries de “Cocina Conmigo” i “Cooking Mama”

Fes clic sobre la imatge per a veure el video  Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video  Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Els 3 jocs de “Cocina conmigo” , ens ofereixen receptes de tot el món, classificades per diferents temàtiques: ingredients, països, temps de cocció,etc. Amb consells i vídeos que fan més amenes les elaboracions. També ens ensenyen a preparar el menjar, tallar la carn, netejar el peix o embolicar les algues per al sushi, per exemple.

Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Dintre de la mateixa sèrie ,“Cocina con...Jaime Oliver”, ens presenta més de 100 receptes conduïdes per aquest famós i televisiu cuiner Angles. Aquest joc té un mode multi jugador per a competir amb altres cuiners.

Fes clic sobre la imatge per a veure el video

 

Frescor e innovació són els dos aspectes bàsics de la sèrie “Cooking Mama”, de la que ja han vist la llum 3 jocs es poden denominar “simuladors de cuina”, ja que ens proposen desenes de reptes basats amb les arts culinàries per a preparar les més variades receptes i aprendre diferents tècniques. Lluny de lo que pugui parèixer aquest joc no es basa en l’explicació de receptes, malgrat si que s’arriben a veure per damunt els passos necessaris per a completar-les.

Fes clic sobre la imatge per a veure el video Fes clic sobre la imatge per a veure el video  Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Doncs, on resideix el “nucli” del joc?. Amb un estil clarament oriental, característics dels dibuixos “manga” i amb dibuixos  amb 2D, ens  ofereix  mini-jocs on hem de batre ous, tallar carn o fregir dins una pella, per posar alguns exemples;   senzill però adictiu. Bàsicament te tres tipus de mode de joc:  cuinar-ne plat individual, cuinar un plat combinat o superar reptes.  També s’ha de dir que de tots els joc que hem vist fins ara “Cooking Mama” pot semblar el més simple e infantil, però en aquesta aparent simplicitat resideix el seu èxit.

Com veis la cuina es pot viure i aprendre des de molt de caires, i tots ells en ajuden a fer d’aquesta afició nostra un poc més universal....i si tot això del jocs gastronòmics ens porta a que els mes petits ( i no tant petits) comencin a sentir-se atrets per la cuina i per una bona alimentació, benvinguda sia l’ajuda.

Ja ho deia el xef Auguste Gusteau de la pel·lícula Ratatouille: “Tot el mon pot cuinar”

Nota: www.cuinant.com no és l'autor d'aquest videos , axí que no es pot garantitzar la seva qualitat ni que el seu contingut no sigui borrat o editat.

Regals de Reis.

( Setmanari Sóller 2/1/2010)

Fes clic sobre la imatge per a veure el video

Recent començat l’any i passades  la primera part de les festes Nadalenques, ara sols ens queda esperar a que d’aquí uns dies ens visitin el Reis Mags d’Orient  i puguem comprovar si enguany ens hem portar tot lo que pensam haver-nos portat...

Per aquells que encara no tingueu la carta acabada ( mira que esperar al darrer dia, ja us val...), aquí us deixo unes interessants propostes gastronòmiques que ben segur satisfaran els vostres desitjos culinaris.

Començam amb dues propostes per als més petits ( i pels no tant petits) de la casa . I es que aquest Nadal a vist la lluny el nou joc gastronòmic  “Cooking Mama 3”, per a la consola portàtil de Nintendo ( NDS). Fa uns mesos ja us vaig avançar algunes dades d’aquest joc Japonès que arriba a la seva tercera part ; precedit dels exitosos Cooking Mama 1” ( 2006) i Cooking Mama 2” ( 2007). Aprofito per a  indicar que  la consola domèstica de Nintendo (Wii) té dos títols de la sèrie en el seu catàleg.

Cooking Mama ”, torna a les nostres portàtils per a fer les delícies de tot aquell afeccionat a la cuina i als minijocs ( més de 200)  a cop de llapis tàctil on hem de prepara un nombre ben extens d’elaboracions i practicar de valent per a assolir una bona destresa en les diverses tècniques culinàries requerides.  Ha tot això hi hem d’afegir que aquesta nova versió ens permet d’anar a comprar els nostres ingredients, seleccionar-los i fins hi tot competir amb altres clients  per a poder aconseguir els millors productes.

Per altra banda, fa uns mesos va sortir a la llum “Gardening Mama”, altre títol de minijocs  i simulació, en el qual hem de fer, com el propi nom indica, de jardiners i hortolans, creant el nostre propi jardí, que a més a més connectant ambdós jocs podem usar les nostres verdures i hortalisses cultivades amb “Gardening Mama” i emprar-les al Cooking Mama 3”.

Nota: www.cuinant.com no és l'autor d'aquest videos , axí que no es pot garantitzar la seva qualitat ni que el seu contingut no sigui borrat o editat.

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © D'encà de 2004 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 28-11-2013 05:15:35.