II CAMPIONAT AUTONÒMIC DE FORMACIÓ
PROFESSIONAL REGLADA. ESPECIALITAT: CUINA.

28 de gener IES CALVIÂ

.Directius tècniques.

 Normes i prova Balear Skills.

Fulls de valoració

Participants 2009

Normativa de seguretat e higiene.

   

 

 


I CAMPIONAT AUTONÒMIC DE FORMACIÓ
PROFESSIONAL REGLADA. ESPECIALITAT: CUINA.

IES JUNIPER SERRA

   

INDEX:

Reglament. Fotografíes. Participants i Resultats . Video IB3.

I ara cap a Madrid......


Article publicat en el setmanari Sóller dia 9 de juny de 2007

Col·laboració d'Admed Darraz ( article publicat en el Setmanari Sóller dia 8 de septembre de 2007)

 

Els dies 21 i 22 de març es celebrará el I CAMPIONAT AUTONÒMIC DE FORMACIÓ PROFESSIONAL REGLADA. ESPECIALITAT: CUINA.

El calendari de la prova  consistí en :

(extraxte del programa oficial)

Dimecres, 21 de març de 2007:

 09,30 h: Recepció dels participants i professors- tutors.
 10,00 h: Visita instal·lacions i familiarització amb els diferents elements . Distribució d’espais per a la fase pràctica.
 11,00 h: Inici de la prova escrita: Informació dels ingredients sorpresa, elaboració teòrica del menú (1 primer plat, 1 segon plat i 1 postres; tot per a dues persones). L’alumne lliurarà els fulls utilitzats a un membre de l’organització per la seva custòdia fins al dia següent.
13,00 h: Finalització de la primera part (prova escrita).

Dijous, 22 de març de 2007:

 09,00 h: Recepció dels participants, professors- tutors i membres del jurat.
 09,30 h: Obertura del sobre i inici de la prova pràctica
 13,30 h: Finalització competició. Reunió membres del jurat. Neteja instal·lacions per part dels participants. Temps per compartir experiències.
 14,15 h: Proclamació de guanyadors i lliurament de premis.
 14,30 h: Finalització del I Campionat d’FP.
 

El guanyador representarà a la nostra Comunitat Autònoma en el I Campionat nacional que es celebrarà a Madrid a finals d'abril. Si a Madrid guanyàs representaria a Espanya al campionat internacional (WORLD SKILL) a Japó el mes de novembre.

Més informació a la següent pàgina web: http://www.mec.es/skills-spain/index.html

La nostra comunitat autònoma participa amb 2 skills de les 7 amb les qual participarà Espanya: Cuina i Control indústrial (relacionada amb el cicle formatiu de grau superior de Sistemes de regulació i control automàtics)

 

 

 

Video emés per IB3 Telenotícies migdia. ( clic sobre el logo)

Clic aquí sobre per a visualitzar el video

 


Col.laboració d’Ahmed Darraz ( Eivissa)

Alumne de Formació Professional.

             A Ahmed Darraz ja el presentarem en aquestes pàgines ara fa un parell de mesos quan es va proclamar campió del concurs Wold Skills Balears i ens representà a la final que es dugué a terme a Madrid. Malauradament el primer lloc se l’emportà a comunitat Autònoma de  Catalunya, però tothom alabà la gran qualitat de la feina  d’Ahmed

            Avui Ahmed ( 19 anys) ,que compagina els seus estudis  en el  cicle formatiu de cuina i pastisseria a l’IES Isidor Macabich d’Eivissa, amb la feina al restaurant “Sal i Pebre” , també a Eivissa; ens presenta les receptes que l’alçaren guanyador del concurs Balear.

Sopa de pollastre i ou escalfat.

 

Ingredients: ½ pollastre, 2 cebes, 100 grams de patates, 2 tomàtigues, 150 grams de pastanagues, 2 ous, Mantega, Fondo blanc fet amb el  pollastre , Sal, pebre bo i oli d’oliva

 Elaboració: Farem un brou amb el pollastre i un cop que aquest sigui cuit el desossarem i tallarem la carn a juliana ( tiretes fines) . Dins una paella sofregirem el pollastre amb un poc de mantega i un poc d’oli d’oliva, juntament amb una juliana molt fina feta amb totes les verdures.

Quant comenci a agafar color li afegirem el brou i deixarem uns 10 minuts fins que la verdura quedi cuita. Assaonarem bé.

Dins la resta de brou escaldarem els ous i farem la presentació dins un plat soper col·locant un llit de verdures, a sobre l’ou escalfat (que així apareix a la fotografia que il·lustra aquest article) i just abans de servir escaldarem amb el brou ben calent.

L’apunt:

Com escalfar ous: Folrarem una flamera amb un poc de paper de film i dins ella abocarem l’ou obert. Embolicarem l’ou com si fos un paquet i tot junt ho posarem a coure  a poc foc uns 7 minuts. Refredarem l’ou abans de desembolicar el paper.

 

Enviau les vostres propostes a parlemdecuina@hotmail.com , bona setmana i fins d’aquí a 7 dies.

 


World Skills

Un poc d’història.Article publicat en el setmanari Sóller dia 9 de juny de 2007

World Skills (International Vocational Training Organisation) , és una organització sense ànim de lucre, no governamental, que té com a fi la promoció de les competències professional en el marc de la Formació Professional a nivell mundial . En el maig de 2005 ja comptava amb 42 països membres, 14 dels qual pertanyen a la Unió Europea. Té la seva seu a Amsterdam .

Espanya fou soci fundador d’aquest campionat internacional, i els primers es celebraren l’any 1950. Des de aquesta data i fins a l’any 1991 que deixà de participar-hi, es varen celebrar algunes finals a diverses ciutats d’Espanya:  Madrid, Gijón, Barcelona, etc.  

En el maig de 2005 durant l’assemblea general a  Hèlsinki (Finlàndia), Espanya es va tornar adherir a tant important esdeveniment.

Campionat  autonòmic ( IES Juníper Serra , 21 i 22 de març) Campionat nacional ( Madrid, de 23 al 27 d’abril) . Final internacional (Japó, 2007)

Enguany  es celebrava de nou la competició i cada comunitat presentava els seus representants en les categories que s’hi presentava espanya entre elles cuina.

A la prova autonòmica s’hi presentaren alumnes dels següents centres IES ALCÚDIA, IES CALVIÀ, IES ISIDOR MACABICH (Eivissa), IES JUNÍPER SERRA (Palma) i IES MARIA ÀNGELS CARDONA (Ciutadella) , que realitzaren un complet menú amb una cistella sorpresa que els facilità l’organització, amb xot i orada com a ingredients principals.

 

Destacar l’alt nivell de tots els participants, però com a  concurs que és, sempre s’han de destriar els guanyadors que foren:  en tercer lloc Pedro Morro Navarro – IES Juníper Serra; en segon lloc , 2n Joan Bagur Moll – IES Mª Àngels Cardona i coma guanyador absolut i que representà a Balears a Madrid fou, Ahmed Darraz – de l’IES  Isidor Macabich.

La prova Nacional es dugué a terme a la Escola Superior d’hoteleria i Turisme de Madrid, entre el 23 i 27 d’abril, on es donaren cita el millor alumnes de cuina de totes les comunitats d’espanya.

Una sèrie de dures proves posaren prova els coneixements dels alumnes i la victòria i per lo tant la representació d’Espanya a Japó, se l’emportà la comunitat de Catalunya.

Així hi tot durant tota la prova el representat Balear destacà durant totes les proves  i feu que,  segons ens conta el seu professor - Juan Fernández Ginés -, Balears quedés 6é lloc

            Cal a dir que l’organització del campionat autonòmic fou sota la direcció de la Direcció General de Formació Professional.

Les fotografies  que acompanyen aquest article pertanyen als alumnes participants a la  prova autonòmica, celebrada en el IES Juníper Serra: Ahmed Darraz, Aina Vallejo Campomar, Joan Bagur Moll, Pedro Morro Navarro, Victor Ramis Hubbert, Antoni Taltavull Torres, José Alberto Fernández Paloma.  

Més informació a:

http://www.worldskills.org/site/public/index.php

http://www.mec.es/spainskills/htm/worldskills.html

http://dgfpie.caib.es/sac/programes_premis_convenis/paginesweb/Premis/Campionatcuina_WordSkill.ca.htm

www.cuinant.com\skills.htm

Bona setmana i bon profit. Ens trobam d’aquí a 7 dies.

Podeu enviar els vostres comentaris , receptes o suggeriments  a parlemdecuina@hotmail.com o bé visitar la web www.cuinant.com

 

  JAFV

 

   parlemdecuina@hotmail.com

Revisat el: 28-ene-2009 00:00:00. ( www.cuinant.com] Copyright © 2004/08