Salmó marinat a les fines herbes.Ingredients

Filets de salmó sense espines , nets i aixugats .
Un bon manat d’herbes aromàtiques fresques picades ( julivert, anet, moraduix, un poc d’amit, herbassana, menta, fonoll,etc)
La meitat del pes del peix de sal i sucre mesclades a parts iguals .
4 llimones.
Pebre bo blanc en gra.

Elaboració.

Col.locar dins una palangana de plàstic un llit finet del sal-sucre, a sobre el peix ( espolvoretjat de pebre bo blanc en grau i regat amb la llimona ) amb la pell sobre la sal, sobre el llom del peix col.locau totes les herbes picades . I per acabar tapau-ho tot amb la resta de sal-sucre.
Això ho heu de deixar de 2 a 4 dies dins una gelera,tapat i  sota un poc de pressió ( podeu col.locar-hi a sobre un cartons de llet, per exemple).
Treure el peix de la marinada, passar per aigua freda corrent, aiugar be i servir filetetjat.


Salmó marinat a les fines herbes (2)

 

Ingredients per a un filet de salmó d'1 kilogram:

500 grs de sucre, 500 grs de sal, 2 llimones, pebre bo negre picat al moment i un bon manat de fines herbes picades.

 

Elaboració:

Un cop netetat i desespinat el peix el podem regar amb el suc de les llimones i repartir-hi per a sobre ( la part de la carn , no la pell) el pebre bo picat.

Després dins una palangana de plŕstic posarem una capa de sal i sucre ben mescalada , i a sobre d'aquesta capa posarem el filet del peix ( amb la pell per a avall). Cubrirem el peix amb les herbes picades i taparem tota la preparació amb la sal i sucre restant.

Deixar marinat un parell de dies dins la gelera i després netetjau be el peix  per retirar-li totes les herbes i la sal.


Salmó marinat a les fines herbes (3)

Ingredients:

1 kg de salmó fresc, 12 grans de pebre bo, 9 cullerades de posatre de sucre, 12 cullerades de postre de sal, anet ( eneldo), fulles de llorer

Elaboració:

Es capolen els grans de pebre bo dins un morter i es mesclemn amb el sucre, la sal i l'anet. Dins una palangana es colocar el salmó obert, desespinat i amb la pella per avall i es cobreix amb la mescla anterior i les fulles de llorer.

Deixau marinar el salmó un dos dies, finalment es retira la capa de sal-sucre  i es renta amb aigua. 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pŕgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com  o bé a webmaster@cuinant.com

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-05 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 30-05-2005 05:49:22.