Rodets de pitrera de gall d'indi farcits de marisc

IES Calvià. Mostra de Cuina Mallorquina . del 5 al 14 d'abril de 2000

 

Ingredients: per a 4 persones: 4 filets de pitrera de gall d'indi, 1 porro,. 1 ceba. 200 grs de peix ( rap o lluç per exemple), 200 grs de marisc net ( gambes, muscles, vieires, per exemple), 1 copa de Martini.1/2 litre de llet.60 grs de mantega.  60 grs de farina.  Sal. Pebre bo blanc.

Elaboració:

Posau sal i pebre bo als filets d'au i espalmau-los un poc dins dos fulls de paper de plàstic. Reservau per mes tard.

Netejau el peix i marisc de forma habitual, i tallau-ho tot a quadrats de 1 cm. aproximadament.

Fondre la mantega i daurar-hi a dintre la ceba picada fina, un cop la ceba sigui tendra afegiu el peix i el marisc i deixau que amolli tota 1'aigua. Després afegiu el Martini, deixau evaporar l'alcohol i seguiu afegint la farina, deixau coure 2 minuts i afegiu la llet calenta, i elaborau com si fos una salsa beixamel, rectificau de sabor i reservau.

Netejau els porros i tallar les fulles verdes en trossos de 3 cm de llarg i col·locau-los un damunt cada pitrera espalmada, i a sobre els porros una cullereta del farciment, embolicau amb el paper de plàstic, fent un rodet ben espès.

Bullir els rodets uns 5 minuts dins aigua calenta, treis del film i tallau, acompanyau amb una salsa espanyola o una reducció de Martini amb un poc de nata.

 

 


Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com  o bé a webmaster@cuinant.com

Juan Antonio Fernandez Vila.
Copyright © 2004-07  [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.