Pollastre teriyaki

Aquesta setmana (juny 20014) és la darrera de classes i amb ella donarem pas a les merescudes vacances escolars. Després d’un all ple d’activitat ara toca carregar ses piles ( les podeu veure a http://www.cuinant.com/ies1314.htm o a http://cuinant-blog.blogspot.com.es/ ) ;   com a darrera activitat hem realitzat una sèrie de demostracions de cuina al viu davant el claustre de l’institut, a mode d’avançament de lo que serà la “nova temporada” a les cuines del centre desprès de l’estiu.

Una de les elaboracions realitzades ha estat el pollastre Teriyaki. Una elaboració ràpida de fer, senzilla i gustosa; molt apropiada per aquest dies de calor i per a sorprendre als vostres comensals amb una recepta un tant exòtica.

Aquest plat de cuina japonesa rep el nom de la salsa que porta. Una reducció de salsa de soja, Mirin, sucre i llavors de sèsam. Un dels usos més típics de la salsa teriyaki és precisament per preparar pollastre, però també la podem usar per a cuinar vedella o porc. No obstant amb pollastre és sens  dubte la forma més popular.


Ingredients per a 2/4 persones :


     2 pits de pollastre tallats a daus
     1 pebre vermell tallat a juliana
     1 ceba gran tallada en juliana
     5 cullerades de salsa teriyaki
     2 cullerades de salsa de soja
     3 cullerades d'oli d'oliva o de sèsam. També llavors de sèsam.

Elaboració:

     Tallau els pits a daus  i el pebre vermell i la ceba en juliana
     En un pella  gran (o millor un wok) sofregirem a foc viu els daus de pollastre. Hem de procurar que el pella  estigui molt calenta i remenar de tant en tant per evitar que el pollastre s'enganxi, així hi tot a de agafar color doradet.
     Quan el pollastre ja estigui mig cuit, hem  la verdura i fer-la coure 2 o 3 minuts , seguidament hi hem d’afegir la  salsa de soja i  la  salsa teriyaki
   
     Un cop incorporats tots els ingredients ho hem  de deixar cuinar 5  minuts més. Per a donar-li el toc final podem afegir unes ametlles crues, taronja a grells o un poc de gingebre.
Podeu  acompanyar-lo amb un arròs blanc o amb fideus.

 

 

Salsa Teriyaki.

La salsa teriyaki és una de les més famoses de la cuina japonesa. Aquesta salsa deriva d'una tècnica de cuina que no és més que cuinar alguns ingredients marinats en una salsa dolça.

Llavors podem trobar molts tipus de salses teriyaki, aquesta és segurament la més senzilla, en quan als ingredients que s'utilitzen, ja que podem trobar altres amb més condiments i altres líquids, com sake. A més es pot variar la quantitat dels mateixos, depèn el tipus de recepta que vulguem elaborar.

ingredients

     150 ml de salsa de soja
     150 ml de mirim ( vi d’arròs baix d’alcohol)
     4 culleradetes de sucre

Elaboració salsa teriyaki

L'elaboració és molt senzilla, només cal posar a coure els tres ingredients junts. Controlarem en tot moment que no s'enganxi ni que tampoc cogui amb molt bull, amb que mantingui un lleu bull ja és suficient. Ho deixarem amb una textura com una melassa.

 

Permeteu-me que acabi l’article d’avui adressant-me als meus alumnes:

 

“Al·lots,  us desitjo un molt bon estiu i esper que hagueu aprés tant com jo he après de tots vosaltres. Moltes gracies i ens veiem pel setembre: Als qui ja heu acabat us desitjo una profitosa carrera professional i que ens trobem prest , si pot ser davant una bona taula parada. Sort ”

 

 

 

Deixa la teva opinió  a : 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-15[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 18-01-2015 17:51:27.