BOLLERIA FULLADA

RECEPTA DEN MIQUEL DE SA PELLETERIA (PALMA)  2005


500 grs de farina de força

500 grs de farina fluixa

40 grs de llevat de pa

20 grs de sal

4-5 ous sencers

100 grs de sucre

450 grs de mantega per a fullar.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

19 de febrer de 2014

En Miquel d’es Forn de Sa Pelleteria.

 

Aquesta setmana ha estat un poc menys dolça. Dimarts ens va deixar en Miquel Pujol, més conegut com en Miquel de Sa Pelleteria. Un gran Home, i una gran persona, que va endolcir a tots els qui varen passar pel seu forn .

Jo vaig tenir la sort en varies ocasions d’aprendre d’ell, ja que en Miquel lo que més li agradava era compartir coneixements, compartir dolços , en definitiva compartir sa seva vida amb tots quant els coneixien.

Parlar den Miquel era parlar  d'ensaïmades i cremadillos , una simbiosis perfecte entre textura i sabor. I Es que en Miquel era un dels millor rebosters de l’illa i per no dir d’Europa, i tot sense grans pretensions i amb una rebosteria clàssica, una rebosteria nostre. A mort  als  66 anys d'edat .

Durant gairebé mig segle va regentar el Forn de sa Pelleteria , al barri de sa Calatrava , un negoci familiar que va tancar al juny de 2012 , quan Miquel li va arribar l'hora de la jubilació .

Miquel del Forn de sa Pelleteria es va posar per primera vegada un davantal als 16 anys , a les ordres del seu pare al forn familiar , potser la més antiga empresa del barri, els orígens es remunten a 1565 , quan era el Forn d 'en  Reixac . El 1914 va passar a mans del seu padrí  , Miquel Ferragut , després del seu retorn de l'Argentina sense haver fet fortuna . Posteriorment ho va heretar el seu pare , Joan Pujol , i finalment a ell . Miquel va aprendre l'ofici de la família i del mestre Antoni Amengual , com recordava en una de les moltes entrevistes que va concedir


Durant la seva llarga vida com forner , Miquel ha repartit els seus dolços entre milers de nins  i adolescents del proper col·legi Montesión ,veïnats del barri, amics  turistes ,  i fins i tot algun que un altre client de renom , com ara l'artista Miquel Barceló i els cantants Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat .

També va fer els seus primers passos en el cinema . Va interpretar petits papers en pel·lícules dirigides pels mallorquins Rafa Cortés i  Agustí Villaronga . I el setembre de 2012 , la directora Marta Alonso va portar la seva vida a la gran pantalla al documental 'La vida dolça ' .

Jo vaig tenir la sort d’aprendre a fer cremadillos amb ell, varem coincidir també  en un parell de Mostres de Cuina Mallorquina , i cada vegada era tot un plaer sentir-lo xerrar, un home obert, senzill i que es notava que allò que feia li agradava, i per ventura fou aquest el millor coneixement que hem va donar, estimar allò que un fa.

Descansa en Pau.

 


parlemdecuina@hotmail.com   www.cuinant.com  http://cuinant-blog.blogspot.com.es

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © d'ençà de 2004  [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 19-02-2014 07:27:19.