PASTÍS DE CAP-ROIG

I PASTÍS DE VERDURES
 

Per a la jornada d’avui us propós un plat de peix, que tant podeu servir com a aperitiu o entrant , com si ho feis plat únic.

També podeu variar el tipus de peix emprat en funció del que trobeu al mercat, com també les verdures que porta .

Bon profit .

INGREDIENTS PER A 1 PASTÍS PER A 6-8 PERSONES

1 cap-roig bullit , uns 15 minuts , dins un brou amb un parell de verduretes i posteriorment desespinat
1 manat d'espinacs o bledes ( fulles grosses)
2 carabassons
100 grs de gambes
1/4 de copa de cognac
Sal

Nou moscada
Mantega
Pa rallat
1 litre de nata
10 ous sencers.

Elaboració.
Dins una sauté saltegeu les gambes amb abundant  mantega , un cop daurades flamegeu-les amb l'alcohol, retireu-les del foc  i peleu-les. Torneu a posar les pells dins el sauté , amb un poc de mes de mantega i feis-les coure 5 minutes. Posteriorment  s'han de triturar i passar per un colador a fi d’aconseguir una mantega  de gambes de color vermell fort.
Blanquegeu  ( dins aigua bullint 2 minutets) les fulles verdes, i refredeu-les tot seguit.
Folreu un motlle de púding amb mantega i pa rallat i a continuació col·loqueu per les parets del motlle  les fulles que heu bullit. Picau les gambes saltejades i el peix bullit i mescau-ho tot be .

Per a muntar el pastís dins el motlle anau alternant el peix amb  capes de carabassó que haureu tallat a juliana. Tot fins a omplir el motlle.

Prepareu la  crema del pastís amb la nata , el ous, sal, nou moscada i la matega de gambes, homogeneïtzeu-ho bé, i ompliu els motlles.

Enfornau a 180C uns 40 minuts, al bany maria ( l'aigua no a de bullir durant el procés de cocció). Passat els 40 minuts comprovau que el pastís està cuit i deixar-lo refredar dins el forn.

No oblideu visitar www.cuinant.com.


PASTÍS DE VERDURES

INGREDIENTS PER A 1 PASTÍS PER A 6-8 PERSONES

100 grams de pastanagues, 1 manat de cebes tendres, 1 bròquil , 1 manat d'espinacs o bledes ( fulles grosses) ,2 carabassons, sal nou moscada, mantega, pa rallat ,1 litre de nata, 10 ous sencers.

Elaboració.

Dins una sauté saltegeu les verdures( exceptuant les de fulla verda) tallades a juliana amb abundant mantega , un cop daurades retireu-les del foc .

Blanquegeu ( dins aigua bullint 2 minuts) les fulles verdes, i refredeu-les tot seguit. Folreu un motlle de púding amb mantega i pa rallat i a continuació col·loqueu per les parets del motlle les fulles que heu bullit,

Mesclau la nata i els ous sencers i li afegiu les verdures saltejades. Rectificau de sal i pebre.

Per a muntar el pastís dins el motlle anau alternant capes de verdura ( de diferents colors o totes mesclades) que heu tallat a juliana. Tot fins a omplir el motlle.

Acabeu d’omplir el motlle amb la crema que us quedi i 1'enfornau a 180C uns 40 minuts, al bany Maria ( l'aigua no a de bullir durant el procés de cocció). Passats 40 minuts comprovau que el pastís està cuit i deixar-lo refredar dins el forn.

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © d'ençà 2004[www.cuinant.com].

Reservats tots els drets.
Revisat el: 25-01-2019 11:13:39.