La família s’amplia, neix www.cuinant.cat. Gràcies a tots.

I recepta Nadalenca: Greixonera de bacallà amb canyella

 

D’aquí a uns dies es compliran  5 anys que fa que escric en aquest setmanari , i si vos he d’ésser sincer no m’hagués imaginat mai que seria capaç d’arribar tant lluny.

 

            Quant m’oferiren aquest espai vaig dir que sí, tot d’una;  però al mateix moment pensava “on t’has ficat, Juan Antonio?”. Pareix que una columna en un setmanari ha d’ésser bona d’escriure, però jo des del principi vaig intentar parlar de gastronomia, amb temes variats i no sols limitar-me  a posar receptes totes soles. Això requereix molt  mes esforç

 

            Idò, tot i això,  amb aquest que teniu a les mans ja en van uns  275 d’articles, i ben segur que no  hagués estat possible hagués sense la col·laboració i el suport de molta gent: la  família (sobretot la meva dona) , amics, lectors, col·laboradors, la gent de la redacció del Sóller; que d’una manera o altre hem donen suport per a fer les línies que llegiu cada dissabte.

 

            Des del principi vaig crear una pàgina web per a poder publicar els articles que apareixen en el setmanari http://perso.wanadoo.es/parlemdecuina/, però prest vaig pensar que seria millor disposar d’un domini propi i vaig posar en marxa www.cuinat.com que s’esdevingué un arxiu dels articles d’aquest setmanari  a més d’una eina  de cuina mallorquina, cuina nacional,  cuina internacional, gastronomia, informació de la vall de Sóller , curiositats gastronòmiques, col·laboracions ; etc. Tot s’ha de dir que els primers mesos pensava que la web seria per jo tot sol i “quatre mes”, i del primer pic que vaig consultar  les estadístiques , encara hem tremolen les cames.

Més de 3000 visites mensuals ( any 2003-2004)  fins arribar a dia d’avui amb una mitja de 400 visites diàries i 11.000 mensuals, uf!.

 

            Per tot això i per a  celebrar aquest 5é aniversari, o com diuen a les sèries de TV, per a iniciar la sexta temporada; he posat en marxa una nova web: www.cuinant.cat; centrada exclusivament amb la cuina i cultura de la nostra terra . Amb un format diferent però amb el mateix esperit que www.cuinant.com 

 

            En ella trobareu receptes, articles gastronòmics i col·laboracions escrits en la nostra llengua i centrades en la cultura de les Illes.

 

            Com no aquest nou camí no serà possible sense comptar amb la col·laboració de tothom, així que espero les vostres receptes i aportacions , que a més d’ésser publicades en aquestes pàgines també formaran part de www.cuinant.cat .

 

            Per això disposau del correu d’aquesta secció parlemdecuina@hotmail.com i de la nova adreça parlemdecuina@cuinant.cat . Us espero

 

I com que ara ja es comença a ensumar l’aroma de Nadal, aquí teniu una recepta tradicional Nadalenca per a que ja anau pensant els menú d’aquestes dies tan especials.

 

greixonera de bacallÀ amb canyella.

Ingredients : 600 grams de bacallà dessalat i sense espines, 6 ous sencers , ½ litre de llet, dues dents d’alls picades, un poc de julivert picat, canyella en pols, clau en pols, sal i pebre bo. Per a folrar la greixonera : Galeta picada i mantega

 

Elaboració: Esmicolau el bacallà molt fi i mesclau-lo amb la resta d’ingredients fins a aconseguir una pasta homogènia . Assaoneu-la amb sal i pebre bo, la canyella i el clau..

Fiqueu-ho tot dins una greixonera que prèviament haurem untat amb la mantega i espolvorejat amb la galeta picada

Col·locau  la greixonera al bany Maria i el tapau-la  amb paper d’alumini. Ficau-la  dins del forn a 180º  i ha de coure durant uns 40 minuts.

Es pot servir acompanyada de un poc de salsa de tomàtiga

( Aquesta recepta és una col·laboració d’un bon amic)

 

La setmana que ve tindreu una nova recepta de cuina de Nadal; fins a les hores que tingueu bona setmana i ens veiem d’aquí a 7 dies, bon profit.

www.cuinant.com i www.cuinant.cat

Els logos de les web són dibuixos fets pel meu fill Jordi  a l’escola del Fossaret.