MUFFINS

 

Muffins, magdalenes i altres “quemuyars”

Per aquesta setmana prepararem una mica de berenar per demà dematí , farem muffins, magdalenes i cupcakes... com diríem si parléssim de música... : “unes variacions sobre el mateix tema”.

Totes aquests elaboracions, malgrat les diferencien en les formes i sabors , tenen un denominador comú: l’emulsió dels ous per a que pugin . Si voleu obtenir un bon resultat en aquest tipus de receptes,  millor separar blancs i vermells i pujar ambdós a punt de neu ( als vermells els hi costa més que quedin ben durs). També juga un paper important la temperatura del forn; si els cuinam a 170º C ( forn mitjà) sempre millor que si el forn és massa fort que tindran tendència a cremar-se per defora i quedar crus per dedins.

MUFFINS DE CANYELLA

( Es diuen Muffins aquelles  elaboracions esponjades per ous , cuinades dins motlle de paper, més grosses que una magdalena i habitualment amb alguns tipus de sabor i/o farciment)

Ingredients: 100 grams de mantega, 200 ml de llet sencera, dos ous grans,  250 grams de farina 20 grams de llevat, 150 grams de sucre, 100 grams de sucre bru, 10 grams d'essència de vainilla i  10 grams de canyella en pols

Elaboració :  Per començar mesclam  en un recipient la farina, el sucre, el llevat, la canyella en pols i l'essència de vainilla, i ho remenam una mica perquè es mescli tot  bé. Reservam aquesta mescla per fer-la servir una mica més tard.

En un recipient anam batent  els ous ( si ho feim a màquina poden anar tots junts)  i un cop a punt de neu els hi  afegim la mantega a temperatura ambient  i empomada i una mica  fosa i la llet, i seguim  batent  tot fins a aconseguir una crema homogènia.  Sobre ella anirem abocant a poc a poc els components secs que tenim preparats  abans, sense deixar de remoure anat amb suavitat . Vetllarem  que quedi una crema homogènia i sense grums.
Encenem el forn a 200 º C per tal que vagi aconseguint aquesta temperatura mentre
acabem de preparar els nostres muffins. Agafam el motlle on els anam a enfornar, col·locam els motlles de paper en els buits d'aquest, i anam omplint amb la massa dels muffins deixant aproximadament un terç del mateix.

Ficam  al forn ( 170ºC)  i deixam  coure  uns 25 - 30 minuts, comprovant que estan ben fets per dins abans de treure'ls. Han de quedar daurats per sobre i per dins que no quedi la massa crua. Un cop estiguin llestos, els traiem, desmotllam i deixam refredar abans de servir 

 

Muffins de xocolata blanca


ingredients: 175 grams de  farina de rebosteria ( fluixa)  , un sobre de llevat tipus canari, 150 grams de sucre, 130 grams mantega sense sal , dos ous grans, 150 grams de xocolata blanca per cobertura, 150ml de llet sencera.

Elaboració:  Començarem per a fer  la mice en place  dels preparatius habituals, com són deixar els motlles ja preparats amb els motlles de paper col·locats en els buits del motlle i  posam el forn a encalentir  a 180 º C, ( vent alt i baix),  Mesclam  i batem amb un batedora de varetes el sucre i la mantega pomada. La crema  ha de ser homogènia i quedar lleugerament esponjosa. Seguidament afegim els ous, un a un  i continuam pujant-ho . En un recipient apart  posam la xocolata blanca i la  desfeim una mica en el
microones, de manera que quedi una mica fosa per poder mesclar  amb la resta
d'ingredients anteriors, usant de nou la batedora perquè ens quedi tot ben
integrat.  Ara toca afegir la resta d’ingredients :  el llevat, la vainilla pols  i la llet, sempre sense deixar de batre be. Ara  afegim , en darrer lloc,  la farina  a poc a poc al recipient anterior, sense deixar de batre perquè s'integri bé i així no ens quedin grums a la massa.  Anam a omplint  els motlles que hem preparat anteriorment amb aquesta massa, deixant una tercera part lliure, més o menys. Decoram  per sobre amb bocinets de xocolata blanca sòlida i els enforna’m  25 minuts.  Un cop cuinats els deixarem reposar damunt una reixa.

Quartos

 

Ingredients  18 ous , 400 g de sucre i 400 g de maicena.


Elaboració:
Batre els  rovells d’ou fins que tripliquin el seu volum inicial.  Batre els blancs d’ou a punt de neu. Ara , amb suavitat, hem de mesclar a poc a poc els dos emulsionats  i afegir-hi el sucre i   el midó en forma de pluja. Pensau a mesclar suament l’elaboració perquè no baixi. Col·locar la crema  dins les càpsules de paper i coure a uns 180ºC uns 10 minuts.
 

Magdalenes.

Ingredients: 250g d’ou , 240g de sucre , 10g de llevat químic , 260g de farina fluixa  i 240 g d’oli de gira-sol
 

Elaboració : Batre els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum inicial i sigui tot ben esponjós , afegir-hi a poc a poc la farina i el llevat, deixar que es mescli be.

Afegir-hi a poc a poc l’oli ( com si féssim maonesa)  i deixar reposar uns 10 o 15 minuts  fins que comencin a aparèixer les primeres bombolles.  Ara ja podem escudillar i coure a 170ºC amb més sol que alt.

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © d'ençà 2004[www.cuinant.com].

Reservats tots els drets.
Revisat el: 08-03-2018 19:49:49.