Cuina del Marroc

            Avui vos vull presentar un seguit de receptes del nostre país veí: el Marroc. Aquestes receptes foren presentades i realitzades en el transcurs d’unes jornades interculturals  gastronòmiques, realitzades a l’Institut Pau Casesnoves d’Inca. Esperam que us agradin i tant com a la gent que les va provar.

Beignets:

Ingredients : 220 grs d'ametlles picades, 125 grs de sucre en pols, 4 ous, 40 grs de mantega

 Preparació: Es mescla amb les mans el sucre, els ous, l'ametlla i la mantega fent una massa solta. S'unta un recipient d'oli de gira-sol i es dona forma a la massa de petites muntanyes, es posen a coure al forn i un cop cuinats s’ensucren..

Tè a la menta.: És la beguda típica del país que es beu amb molt de sucre i molt calent. El tè molt calent begut durant el dia quan les temperatures són molt altes els provoca en el cos una sensació d’escalfors que es ajuda a mantenir una bona temperatura corporal, i begut de nit els fa superar les baixes temperatures de les nits desèrtiques. És originari del poble Bereber, habitants del desert que suportaven espectaculars canvis de temperatura ambiental.

Cuscous: Es pot preparar amb verdura tota sola, amb carn o ambdues coses. L'ingredient imprescindible és la sèmola de blat que es cou al vapor i es acompanyada per el guisat de verdures, llegums i carn. Es plat es presenta així : per una part la sèmola adornada amb la verdura i les llegums i per una altra la carn. Es sol menjar amb les mans ajudats amb un poc de pa.

Harira: És un plat de cullera, es prepara amb diferents llegums ( llenties, cigrons, mongetes) i amb carn que pot ser de mè, vedella o pollastre. Tots els ingredients es posen dins l'olla amb aigua i es deixa coure. Es condimenta amb sal, comí i pebre bò.

Subakilla

Ingredients: 500grs de farina blanca., una cullerada petita de sèsam picat., canyella en branca., 4 cullerades grosses de mantega., 1 cullerada de llevat, 1/2 cullerada de sal., un poc de safrà., 2 tasses grosses de vinagre ,1/2 tassa d'oli d’oliva ,1 ou, 250 grs d'ametlla molta, 500 grs de mel, oli de gira-sol per a fregir.

Preparació: Es posa en un recipient la farina, el sèsam mòlt, la canyella, la mantega fosa, la sal, el safrà i el vinagre. S'afegeix un ou  i es treballa la massa, s’afegeix l'oli d'oliva  i les ametlles mòltes. Es segueix treballant la massa amb les mans a fi de que quedi solta. Es deixa reposar una mica. Amb un motlle es dona forma de cercles i a continuació es fregeix amb oli de gira-sol ben calent, Finalment es passa per la mel calenta i s'espolsa amb sèsam per damunt .

Bon profit , ens veiem a www.cuinant.com i ens podeu escriure a parlemdecuina@hotmail.com o bé a webmaster@cuinant.com

 

 

 

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com  o bé a webmaster@cuinant.com

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-05 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 29-08-2005 16:00:32.