El Llevat i Donuts.

Aquesta setmana resoldrem dos  dubtes que ens ha fet arribar na Pilar Morenillo  , ens demana quin és el llevat que pot emprar per a les ensaïmades o altres tipus de pasta. I quina qüantitat d’agiua li ha de posar a la pasta d’ensaïmades.

* Mira pilar , el llevat és el normal de pa ( llevat prensat o llevat de cervessa , saccharomices cerevisae), que es pot comprar a qualsevol panaderia. Però el que ara s’està emprant  molt és el mateix llevat ,però en lloc de fresc desecat. El poder fermentatiu i les qualitats organolèptiques són les mateixes, però com que sols conté un 10% d’aigua la seva conservació és més fàcil ( a temperatura ambient, dins un envás tancat).
Sols s’ha de tenir la precaució que abans de emprar-lo s’ha de diluir dins un poc d’aigua i farina ( fent una pasteta)  i deixar-la uns 5 o 10 minuts , a fí de que les cél.lules latents es tornir a activar. Amb aquest tipus de llevat també s’acursa  un poc el temps de fermentació ( entre un 20 i un 40% menys de temps ,que per la mateixa quantitat de llevat fresc) .

El nom comercial d’aquest llevat és:  Fermipan Red i es pot conseguir per exemple a Representaciones Lluch ,a Palma , Archiduc Lluís Salvador nº 92.

Pel que fa a la segona qüestió, depent del tipus de farina que emprem ens admetrà entre 500 o 700 grs d’aigua. Hem de pensar que la pasta ens ha de quedar molt fluixeta, però manejable.

Aquesta setmana us proposam fer DONUTS.

375 grs de farina.
20 grs de llevat prensat
250 grs de llet tèbia
40 grs de sucre
1 ou
60 grs de mantequilla
Un polsí de sal.
Pell de llimona rallada.
Oli per a fregir
Sucre en pols per espovoretjar.

Pastar la farina, la meitat de la llet, el  llevat i un poc de sucre . Un cop la massa estiga un  poc treballada ,afegir-hi el sucre que ens quedava, la sal, la mantequilla reblanida ,la llimona i l’ou.Treballar fins a aconseguir una massa homogènea i deixar-la tovar fins que dupliqui el seu volum.
Després rompre la massa, tornant a treballar-la i afegir-hi la llet que quedava ( vigilar que la massa no es torni excesivament fluixa .Si es així no adicionar tota la llet. La quantitat de llet pot  variar en funció del tipus de farina que emprem). Tornar a tovar uns 30 minuts.
Després, sense pastar, estirar la massa a una gruixa de 3cm i amb l’ajud d’un talla pastas fer les formes ( dos cercles concéntrics). Deixar reposar 10 minuts més i fregir amb abundant oli calent per les dues cares. Per a finalitzar espolvoretjar de sucre.


Deixa la teva opiniķ sobre aquesta pāgina al correu 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright Š 2004-14 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 08-12-2013 22:19:04.