La Llampuga.Llampuga

 

Coryphaena hippurus, és el nom científic de la llampuga, un peix de cos allargat, pla als costats, amb un perfil de boca ampla. Te un color verd-blavós , amb els laterals  d’un intens color daurant, pot arribar al 160 cm de llargària i al voltant dels 30 kg de pes. És un peix que sols apareix al mercat al finalitzar l’estiu, ja que posseeix un període de veda.
 Bé, un pic fetes les presentacions  aquesta setmana podreu gaudir d’una recepta de llampuga ; així que ja ho sabeu treis el davantal i mans a la feina.

PANADA DE LLAMPUGA.

Ingredients per a la pasta:
1kg de farina, 200 grams de saïm, 200 grams d’oli, 100 grams d’aigua, 100 grams de vi blanc, 3 ous i 1 pessic de sal.

Ingredients per al farciment:

1kg de carn de llampuga , 100 grams  d’oli d’oliva, 1 ceba tendra, 2 dents d’all, 2 pebres vermells  torrats i pelats, 100 grams de xíxols, unes fulles llorer, 200 grams de tomàtiga natural triturada, pebre bò dolç ( una cullerada de cafè) , un poquet de vi blanc, sal i pebre i 1 ou.

Elaboració.

Per a la pasta:  Dins un bol posarem a batre els ous i afegirem el saïm fos ( però no calent; tebi), l’oli,l’aigua, el vi i ho mesclarem bé. Hi afegirem la farina poc a poc i anirem pastant fins a obtenir uns pasta sense grums.


Per al farciment: Trossejau la llampuga ( ha d’estar neta i sense espines) i la daurau dins una pella amb un ratxet d’oli. Afegiu-hi la ceba picada, els alls picats, els pebres a daus, els xíxols i ho sofregiu uns 2 o 3 minuts. Tot seguir hi podeu afegir la cullerada de pebre bo vermell, i la tomàtiga, que deixareu coure uns 5 minuts ( fins que evapori l’aigua que ha amollat) .


La massa que havíeu realitzat la partireu en dos bocins, els estirareu i en disposareu un d’ells a sobre una placa de forn neta i untada amb oli. A sobre col·locareu tot el farciment ( procurant escórrer l’excés de suc). Pensau a deixar uns 0,5 cm al perímetre de  la massa sense farciment i per a untar aquest bocí amb un ou batut . Ara ja podeu tapar  amb la massa restant i pessigareu les dues masses entre si per a evitar que no surti el farciment.

Per finalitzar, posau-ho a coure a 170ºC uns 30 minuts, fins que agafi un bon coloret a sobre.

Bon profit . I fins a la setmana que ve.

Recorda que si tens algun dubte , preg, suggerència o recepta que vulguis que surti publicada en aquestes pàgines, escriu a parlemdecuina@hotmail.com o a la redacció del setmari Sóller.

 

Deixa la teva opinió  a : 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-17[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 12-09-2017 22:39:53.