GUARNICIONS 

         Algunes vegades ens quedam un poc aturats a l'hora de pensar una guarnició per algún plat, per això vos proposo aquest petit llistat de guarnicions per a que us pogueu orientar a l'hora de pensar com complimentar el plat que elaborareu. En finalitzar el llistat teniu una sèrie de consells que us ajudaran  escollir la  guarnició més adient, tant pel seu valor organolèptic com per la seva combinació de colors, textures o sabors.  No és la meva intenció que us centreu en aquestes guarnicions sinó que el llistat us orienti i us ajudi un poc, però que sigueu vosaltres  els qui poseu la cirera final a les vostres creacions.  Bon profit.

A)    Tronxos de bleda escaldats i posteriorment  arrebossats ( passats per farina, ou i pa rallat) .

B)    Espinacs saltejats amb bacò i panses ( Florentina).

C)    Rodanxes de Ceba Orly ( Pasta de farina i aigua amb un poc de llevat o un blanc d'ou pujat) .Altres verdures Orly.

D)    Bolets saltejats amb un poc d'all i julivert.

E)     Pastes saltejades amb mantega i picada d’all i julivert.

F)     Cruixents de verduretes ( verdures tallades a rodanxes fines i fregides)

G)    Espàrrecs blancs amb cuixot salat ( feis uns boliquets de 3 espàrrecs er persona . Cuinant-los  al forn amb un poc d’oli i sal.)

H)    Espàrrecs blanc i pebres de piquillo torrats.

I)       Endívies torrades o saltejades. Acabeu-les amb un poc de sucre per damunt

J)      Patates fregides (  Per a  fugir de la forma tradicional. Podeu fer-les : palla, parisienne ( bolletes petites) ,xip  )

K)    Puré de patata arrebossat. ( feis un puré bastant espès. Arrebosseu-lo com si  fos pasta de croquetes

L)     Patates xip assaonades al forn amb una plangada untada amb mantega i un bon ratxet de nata per sobre

M)  Creppes de patata. ( patata rallada i procediu igual que si féssiu una creppe normal, col·locant dins una pella ben calenta i amb mantequilla una capa fina de patata rallada )

N)    Colflori arrebossada

Consells a l’hora de guarnir un plat

            La guarnició complimenta al plat tant pel que va als aports energètics com al color o textura , per exemple.   La guarnició no ha d'eclipsar mai el plat principal, ni per tamany ,ni  volum, ni textura, ni valor energètic o per  dificultat d'elaboració. A l'hora de muntar el plat, la guarnició  no ha de sortir mai dels límits d'aquest , i ha de guardar harmonia amb la resta d'ingredients de la composició del plat. Les guarnicions s'han de planificar tant com el plat principal i és molt important que les guarnicions donin sensació de volum al plat.

Més informació a www.cuinant.com , podeu enviar les vostres receptes a parlemdecuina@hotmail.com