GELATINA DE POMA

 ,
    4 pomes verdes
    sucre
    aigua


El primer que farem serà preparar els ingredients. Per fer la gelatina només et caldrà la pell de les pomes i els cors, la resta pots reservar-lo per preparar un altre postres. És millor utilitzar pomes verdes pel seu alt contingut en pectina però, si només tens vermelles, també pots elaborar la gelatina. La quantitat d'aigua dependrà del total de gelatina que vulguem obtenir. De la quantitat de sucre parlarem en els següents passos.

Agafa un pot o olla, afegeix les pells i cors de poma, cobreix-les amb aigua i cou a foc mitjà fins que bulli. Quan arribi al punt d'ebullició, baixa a foc lent i deixa-ho fins que les parts de les pomes s'estovin. Quan estiguin toves, apaga el foc.
Font: petittempledelpatissier.com

Ara, hauràs colar l'aigua. Fes-ho directament sobre una altra olla o cassola, doncs necessitem el brou per elaborar la gelatina de poma. Per extreure tota l'aigua possible, aixafa els cors i pells amb l'ajuda d'una espàtula o cullera.

És el moment d'afegir el sucre. Per a això, has de mesurar la quantitat d'aigua obtinguda ja que la proporció és de 600 g de sucre per cada litre de brou. Així, si tens 500 ml d'aigua, et caldrà 300 g sucre, per exemple. És tan senzill com fer una regla de tres per saber la quantitat exacta.

Introdueix el sucre en l'aigua, barreja-ho amb una cullera i torna a escalfar a foc mitjà fins que bulli. Si notes que l'aigua es torna marró, no et preocupis, és normal, a mesura que es vagi coent anirà adquirint un to daurat i translúcid. Quan tingui aquest color i una textura espessa, la gelatina de poma estarà a punt. Retira del foc i deixa que es pot escalfar.


Agafa pots amb tancament hermètic i esterilitza’lss si no ho has fet prèviament. Aboca la gelatina en ells quan s'hagi refredat una mica, tanca'ls i reserva'ls a la nevera fins que vagis a utilitzar-la. I llest! Preparar gelatina de poma casolana és una tasca realment senzilla que et permetrà donar als teus pastissos un toc diferent i deliciós. Si vols, pots colar abans d'introduir-la en els pots.

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © d'ençà 2004[www.cuinant.com].

Reservats tots els drets.
Revisat el: 25-03-2019 19:01:01.