Continuant amb les col·laboracions que arriben a www.cuinant.com , avui vos propòs unes postres a base de fraules que ens ha fet arribar en Biel Cerdà Fullana ( Palma): un bavaroise ( mousse) de fraules i unes fraules amb pebre verd.

 

BAVAROISE DE FRAULES (MOUSSE)  (per a  12 persones)

 

 

INGREDIENTS:

650 grams de nata

150 grams de polpa de fresa

190 grams de sucre

10 grams de gelatina (+/- 6 coes de peix)

 1 planxa de bescuit o bé 6 magdalenes tallades a làmines..

 

ELABORACIÓ: Posau la polpa de fraules dins una casserola i afegiu-li la gelatina esmicolada. Desprès posau aquesta mescla a encalentir ( foc fluix) , i sense deixar de remenar s’ha de disoldre la gelatina. Aquesta mescla no ha de bollir per a evitar un excés d’evaporació .

                               Un cop fora del foc afegiu-li el sucre i remanau bé per dissoldre’l completament .

                               Montau la nata amb unes varilles fins que quedi ben consistent ( la nata s’ha de quedar fixa a la varilla)

                               Un cop que tenim la nata preparada, l’anam mesclant al puré de fruites que estirà tebi però no fred. També s’ha de batre amb massa energia, a d’ésser una cosa suau , procurant que el conjunt quedi homogeni .

                               Passar als motlles, cobrir la superfície amb el bescuit o les magdalenes i deixau-ho a la nevera unes 4 hores

 

NOTA

                   Aquesta mousse es pot fer de llimona, taronja, pinya, kiwi, etc, sols heu de substituir els 150 grams de polpa de fraules per la mateixa quantitat de polpa a suc de fruites

 

 

  

FRAULES AMB PEBRE VERD

 

INGREDIENTS:  

50 grams de mantequilla

50 grams de sucre

 2 cullerades de cafè de pebre verd en gra

 La pell de ½ taronja

 1 decilitre de Cointreau

½ decilitre de ron

 El suc de 2 taronges

250 grams de fraules senceres

 

ELABORACIÓN:

            Fondre la mantequilla dins un sauté ( pella) a foc fluix, afegiu-hi el sucre i coure fins que caramelitzi. Tot seguit afegiu-hi les boles de pebre verd i la pell de taronja tallada a juliana molt fina. Manteniu-ho uns minuts a foc fluix.

Flametjau aquesta mescla amb les licors i deixau-ho reduir un poc, afegir-hi el suc de taronja , coure uns minuts i reservar.

En el moment de servir, encalentiu la salsa amb les fraules tallades en quatre parts , coure un minut i serviu-ho ben calent acompanyat amb una bola de gelat de vainilla o avellana

 

Recordau que podeu veure aquestes i altres receptes a la web de la secció www.cuinant.com i enviar les vostres receptes o qüestions a parlemdecuina@hotmail.com