Cremadillos de Crema

 

Avui us propós una elaboració dolça, típica de les nostres Illes, bona de fer i que ofereix pel que fa al seu farciment ,multitud de variacions: farcits de crema pastissera, crema de rovell d’ou, confitures, fruites i tot embolicat amb una pasta de fulls cruixent i  ben ensucrada.

 

Ingredients per a la crema pastissera:( per a fer uns 20-30 cremadillos del diàmetre de un tassó d’aigua)  1 litre de llet., 7 rovells d’ou, 200 grams de sucre, 100 grams de farina., Llimona , Canyella.

 

Elaboració de la crema: Posau la llet amb el sucre i els aromes a encalentir, i un cop bullida la deixau reposar fins que sigui tèbia. Apart, i dins un bol, posau els ous i la farina ( però no ho mescleu). Ara  a poc a poc anau afegint la llet tèbia a la mescla d’ous i anau remenant amb suavitat, fins afegir tota la llet i obtenir una crema sense grums. Posau-ho tot sobre el foc i ho encalentiu ( no ha de bullir). Un cop espesa , deixau refredar la crema dins un recipient diferent del que hem emprat per cuinar-la.( Així acursam  el temps de refredat).

 

Ingredients per a la pasta de fulls: 1 quiilogram de farina, 5 dl ( 500grams) d’aigua, 50 grams de mantega, una cullerada de suc de llimona o vinagre i 950 grams de mantega.

 

Elaboració: Realitzar dues masses diferents : una amb tots els ingredients, menys els 950 grs de mantega i l’altre amb aquests 950 grs de greix. Ambdues elaboracions han de tenir la mateixa textura, es adir igual de fluixes un cop amassades. Estirau la massa d’aigua amb forma d’estrella de 4 puntes i embolicau amb ella la mantega feta un bloc. Estirau-ho amb suavitat fins aconseguir una massa rectangular d’un cm de cruixa i doblegau la massa sobre si mateixa en tres plecs. Deixau reposar uns 15 minuts. Llavors repetiu aquesta elaboració 3 vegades més. La darrera vegada ja la podeu deixar estirada ( ½ cm)  per a tallar uns discs del diàmetre d’un tassó.

Posau aquests discs , d’un en un, sobre un paper alimentari ( parafina o estrassa)  espolvoretjat de sucre i estirau-los ovalment amb l’ajud de l’aprimador. En el centre de la massa disposau-hi una cullerada de crema i doblegau les peces sobre si mateixes ( a de quedar mitja circumferència) . Pitjau una mica els cantons i enfornau-los a 200ºC uns 10 minuts.

 

Notes:

·        Per a elaborar la massa de mantega, convé que aquesta estigui a temperatura ambient i l’anirem esmicant amb les mans , per posteriorment formar un bloc amb ella.

·        Convé mantenir sempre la taula ben enfarinada , per a evitar que s’ens aferri.

·        A l’hora de fer els plecs evitau que us quedin bimbolles d’aire.

·        El fet de deixar reposar la massa afavoreix la seva elaboració.

·        Admet multitud de tipus de farciments, cremes de rovell d’ou, confitures, melmelades , cabell d’àngel, etc.

·        També es pot optar per a emprar una massa preelaborada, sempre en detriment del resultat final.

 

Més informació gastronòmica de la vall de Sóller a www.cuinant.com

Contactes: perlemdecuina@hotmail.com

 

 


Cremadillos de Crema:

 

Ingredients:

Pasta de fulls.

Crema pastissera: (1 litre de llet., 7 rovells d’ou, 200 grs de sucre, 100 grs de farina., llimona i/o canyella.)

Elaboració:

 

Elaborar de forma habitual la pasta de fulls i la crema pastissera.

Tallar uns discs de la pasta de fulls ( la pasta de fulls a d’esser fineta +/- 0,5 cm) i estirar-los ovalment sobre un paper amb sucre.

Omplir amb la crema i doblegar, però sense fer coincidir els costats.

Enfornar a foc fort un 5-10 minuts


Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-09 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 07-10-2009 16:09:52.