Cocteleria.

 

Avui aquesta secció canvia el seu registre habitual i deixa els fogons per endinsar-se en el mon de la cocteleria i oferir-vos unes senzilles receptes per a sorprendre els vostres convidats, ja sigui abans de passar a taula o per després d’haver menjar poder oferir una copa i acabar d’arrodonit la vetllada

 

 

 

Podem dividir els còctels en dos grans grups, segons la quantitat que d’ells es serveix: Long Drinks o Begudes Llarges, i Short Drinks  o Gebudes Curtes.

 

Els primers son còctels o combinacions que porten una major quantitat de líquid i que es solen servir dins tassons o copes llargues, mentre que els segons es serveixen dins copes o tassons curts.

 

Dins d’aquests dos grans grups els més importants son:

 

·        Cobblers: Realitzats amb fruita fresca i servits dins copa de cava o aigua, mesclant directament dins la copa. Porten gel picat. Beguda Curta.

·        Coolers: Porten ginger-ale i es realitzen dins coctelera. Porten llimona i gel picat .Beguda Curta.

·        Cups: Porten fruites i es solen preparar dins gerres de vidre o grans bols. Porten: sucre, brandy, i acabats amb vins espumosos. Servits amb molt de gel i  molt freds. Beguda Llarga.

·        Crustas: Porten aquest nom per portar el tassó escarxat, amb suc de llimona o licors i sucre. Realitzats amb sucre, rom, brandi etc. Beguda Llarga.

 

 

Material de o petit utillatge per a preparar còctels: Copes, tassons llargs, tassons on the rocks , tassó mesclador, coctelera, cubitera, ganivets, posts de tallar, obridors i destapadors, coladors, expremedors de fruites, picadora de gel, mesuradors, pinces, etc.

 

 


 

Diccionari de cocteleria

 

Angostura: Planta amb escorça amb propietats medicinals de la que s'extreu una beguda amarga també anomenada angostura i emprada a alguns còctails.
Tassó escarxat: banyar primer la boca del tassó dins licor de menta o granadina i seguidament pasar-lo dins un plat amb sucre a fi de que ens quedi tota la boca amb el sucre coloretjat .

 


Concurs de Cocteleria  UIB 27 Febrer '14

 

 

 

Més informació a www.cuinant.com

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © d'ençà de 2004 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 01-05-2014 16:08:40.