Coca tapada de peix i marisc

 

El passat 25 de març , l’Institut de Sóller  , a través del departament d’hoteleria va participar a la XX Mostra de Cuina, amb un plat de nova creació, però basat en receptes tant tradicionals com la coca de verdura, el tumbet i el frit de peix .

Per tots aquells que no poguéreu venir a la Mostra a provar-lo aquí vos presentam la recepta, aquesta està pensada pera realitzar una coca per a unes 15 persones.

Com sempre vos recoman que abans de cuinar aquest  o qualsevol plat , us estuviareu molta  feina si realitzau una bona preparació prèvia d’allò que heu de emprar, i no parl sols de pesar  o netejar els ingredients, sinó de preparar i tenir a mà aquells èstris que necessitareu per a l’elaboració. Perdre uns minuts d’organització equival a hores d’estalvi en temps i a un bon munt de passes innecessàries.

 

INGREDIENTS  (PER A LA PASTA): 400 grams de farina fluixa, 20 gr. de saïm, 50 gr. d’oli d’oliva verge de Sóller, 200 gr. d’aigua tèbia ( 30-35ºC), 5 gr. de llevat de pa dissolt dins l’aigua.

 

INGREDIENTS (PER AL FARCIMENT): 2 albergínies,1 pebre vermell,1 carabassó, 1 ceba tendra, oli d’oliva , 500 gr. de tomàtigues naturals pelades i triturades., pebre bo dolç , sal, llimona, unes fulles de moraduix, 2 dents d’all, 2 fulles de llorer, 50 gr  per persona de peix fresc, net i tallat a daus ( mussola, gatí, lluç , etc.), 50 gr. per persona de marisc variat ( gambes, muscles, escopinyes, etc.), 1 ou batut per a pintar la pasta, moraduix ben picat per a espolvorejar

 

ELABORACIÓ

1.- Un pic dissolt el llevat dins l’aigua tèbia, podem afegir-hi la resta d’ingredients i ho pastarem be , fins a aconseguir una pasta homogènia. Deixar-la reposar en bloc el temps que fem el farciment.

2.- Netejar totes les hortalisses i tallar-les a juliana d’un cm de gruix, excepte la ceba que la picarem ben petita. Dins una pella amb oli ben calent anar saltejant-les amb el següent ordre: pebres + ceba + llorer, albergínia i carabassó.

3.-Quant tot estigui ben roset , afegir-hi  el moraduix i el pebre bo dolç, coure 2 minuts i afegir-hi la tomàtiga. Deixar coure 5 minuts fins que evapori l’aigua. Posar be de sal.

4.- Apart saltejar el peix i el marisc assaonat amb sal i llimona.

5- Dividir en dues part la pasta ja reposada i estirar-les ben finetes.

6.- A sobre d’una d’elles disposar-hi el farciment i el peix, deixant un cm sense farciment per tot el perímetre. Pintar aquest espai amb l’ou batut i cobrir amb l’altra pasta, pessigar els costats , pintar amb ou per sobre , espolvorejar de moraduix fresc i enfornar a uns 170ºC 30-40 minuts.

 

Bon profit i fins la setmana que ve, recordeu que trobareu els antics articles publicats en aquestes pàgines a www.cuinant.com


Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-09 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 06-10-2009 21:13:01.