Carbó de reis .

 

ingredients
• 200 gr . de sucre glas
• 1 ou
• 1 llimona
• Colorant negre
• 700 gr . de sucre
• 230 ml . d'aigua
1 . En primer lloc cal elaborar la glaça . Per a això , separar la clara del rovell . Barrejar la clara amb unes gotes de suc de llimona .
2 . Afegir poc a poc el sucre glas barrejant bé , afegir el colorant suficient per tenyir la massa i que quedi uniforme i més aviat espessa .
3 . En un cassó posar a escalfar l'aigua amb el sucre , deixar fins que espesseixi i es formi un almívar . Afegir la glaça prepara prèviament . Remenar fins que es formi escuma .
4 . Bolcar la barreja sobre un motlle i deixar refredar . Quan ja hagi solidificat , partir en trossos , i ¡ a gaudir !
( 2)

Per a la glaça : 200 gr . de sucre glass . 1 clara d' ou ( Talla M 35 gr . Aprox. ) . 5 ml de suc de llimona . Colorant negre (o tinta de calamar encara que no ho recomano ja que deixa una forta olor ) Per l'almívar : 115 ml d'aigua . 350 gr . de sucre ( Normal o blanquilla ) .


1 . - Per començar posarem en un bol buit la clara d'ou al costat del suc de llimona i amb l'ajuda d'unes varetes batrem afegint poc a poc el sucre glass . ( color )

2 . - Aconseguit el color desitjat , separarem d'aquesta glaça 35 gr . per cada preparació que anem a fer ( La resta podeu conservar a la nevera tapat el més hermètic possible ) .
3 . - Ara ja tenim d'una banda la glaça negra , i l'aigua i sucre amb què preparem l'almívar .
4 . - Per això posem en un cassó , l'aigua amb el sucre i el portarem a un almívar a punt de " Bola Dura" ( 128 º C ) removent constantment perquè no caramel · litzi

5 . - Arribat a aquest moment , hem de tenir a punt un motlle folrat de paper vegetal ( Molts utilitzen una simple caixa de cartró ) i la glaça ja que aquest pas és molt ràpid i és clau per aconseguir el nostre carbó .

6 . - Per tant , tirem la glaça al almívar i al mateix moment retirem el cassó del foc i remenem perquè la glaça es barregi amb l'almívar , començarà a pujar , no us preocupeu , és normal . Trencarem la pujada movent amb més intensitat i notarem que baixa i se situa a la posició inicial , aquest moment és on la nostra barreja d'haver adoptat tot el color negre del nostre colorant .

 Sense deixar de moure veurem que torna a pujar ( Aquesta seria la segona pujada ) , aquest és el moment d'abocar la barreja sobre el nostre motlle sense omplir fins dalt ja que cal deixar marge perquè pugi la nostra barreja . En abocar sobre el nostre motlle , la barreja levará amb potència fins a gairebé desbordar, endurirà i conforme vagi refredant és possible que perdi volum .

7 - Una cosa és que perdi volum i una altra que es desplomi i s'endureixi , si es desploma , haurem de tornar a repetir el procés ja que no hi ha manera de salvar-lo. Si us passa això és perquè abans d'abocar sobre el motlle estava massa calenta ia l'hora de refredar es refreda la part superior abans que el peu creant així més pes i per tant desplomant .

 

Deixa la teva opinió  a : 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-14[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 19-01-2014 00:12:27.