Algunes elaboracions Bàsiques de pastisseria

Pudding, Crema pastissera, Pasta quebrada, Bescuit (planxa).


Pudding:

Ingredients: 1 litre de llet, 8 ous, 250 grams de sucre, bescuit o magdalenes, sucre cremada.

Elaboració: Encanlentiu la llet amb el sucre i algun aromatitzant ( llimona o canyella , són els més habituals). Apart mesclau els ous amb la farina i una tasseta de llet tèbia; mesclau bé aquesta crema i l'afegiu a la resta de llet calenta.

Folrrau un motlle amb sucre cremada i l'ompliu amb bescuit o magdalenes esmicolades i amb la crema de llet i ous. Podeu coure el pudimg al bany Maria i dins el forn a uns 170-180ªC per espai de 45- 60 minuts ( sempre en funció del tamany de l'elaboració i del tipus de forn). Deixau refredar el pudding dins el forn i després el passau a la nevera almenys 2 hores abans de servir.


Crema pastissera:

Ingredients: 1 litre de llet  /  7 rovells d'ou / 200 grams de sucre  /  100 gram de farina o 80 grams de maicena / aroma: canyella, vainilla o llimona.

Elaboració: Encalentim la llet amb l'aroma i apart dins un bol mesclam el ous amb el sucre i la farina a més d'una tasseta de llet tèbia que haurem retirat de l'olla amb la llet encalentida. Homogeneitzam aquesta crema i poc a poc l'afegim a l'olla amb la resta de llet, i a sobre foc molt fluixet l'anam covent fins que comenci a espessir. Arribats a n'aquest punt la treurem i l'extendren sobre una palangana neta i l'anirem remenant fins que deixi de fer fum.


Bescuit  (Planxa)

Ingredients: 4 ous / 100 grams de farina / 100 grams de sucre.

 

Elaboració: Separam els blancs dels rovells del ous i els hi afegim la meitat dels sucre (50 grs) a cada un . Montam ambdós preparats a punt de neu  i un cop llests els mesclam amb molta suavitat, per acabar afegint a tot el conjunt la farina, també amb molta suavitat. Homogeneitzam la crema i l'estiram a sobre d'un paper de silicona o encerat  per tal de que no s'aferri durant el procés de cocció. ( 10 minuts a 180-190ºC


Pasta quebrada.

Ingredients: 1 quilogram de farina / 500 grams de mantega / ( si la volem dolça) 250 grams de sucre (en cas de voler fer-la salada, per a una quiche, per exemple sols li posarem un polsí de sal) / 1 ou.

Elaboració: Treballarem la mantega fins que adquireixi una textura blana o cremosa i li afegirem la resta d'ingredients, empastarem fins a aconseguir una massa treballable ( no convé empastar-la en excés ni violentament, ja que si no agafarà lliga i no es podrà estirar).

Deixam reposar 20 minuts la pasta resultant i posteriorment l'estirarem segons l'aplicació que volguem donar-li

 

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © d'ençà 2004 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 20-11-2017 19:48:31.