ARRÒS NEGRE.

 

Avui anam directament a la cuina fer preparar dos arrossets negres.

INGREDIENTS (PER 5 PAX.)


1 cullerot petit d'arròs per persona ( +/- 500 grams en total)

3 sípies fresques i les tres bosses de tinta de les  sípies.

1  ceba picada i 4 tomàtigues grosses picades.

Picada d'all i julivert.

Safrà en branca, oli, sal i pebre bord vermell dolç.

50 grams de mongetes, faves, xíxols i carxofes per persona.


Elaboració:

Netejarem  les sípies i amb molt de compte els hi traurem  les bosses de tinta. Les guardarem dins un tassonet amb un poc d'aigua.
Seguidament tallarem  a trossets petits les sípies. Prepararem tota la resta d'ingredients.  També dins un morter picarem els brins de safrà juntament amb la picada.

Netejarem  les carxofes i  les tallarem  juliana fina. Les deixarem dins un bol amb aigua i un poc de llimona sucada per a evitar que s’oxidin


En una paellera sofregirem  la ceba i les sípies, quan es comencin a daurar afegirem les verdures, uns minuts després ja hi podem posar una cullerada de pebre bord dolç  i les tomàtigues picades  i ho deixarem  coure fins que s'evapori l'aigua.  Ara afegirem l’arròs i el sofregirem un minut.

Arribats en aquest punt podem aturar la cocció i esperar als comensals. Si la gent ja és a taula esperant el dinar , doncs podem continuar.


Tornar a posar la paella al foc i en començar a sofregir de nou posarem el doble d’aigua ( o brou de peix) que d'arròs. Afegir-hi les bosses de tinta i continuar com una paella normal. Un cop que tot arrenqui el bull rectificarem de sabor i afegirem  la picada amb el safrà. Deixarem coure a foc mitjà uns 10/12 minuts. Reposar un poc i servir.

 

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-09[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 16-07-2018 16:18:31.