Bescuit Amazňnia

(truita Alaska)

 

Ingredients:

1 planxa de bescuit gruixuda , 1 litre de blanc d'ou, 1 kg de sucre, 100 grs de cireres confitades , almívar amb un poc de licor i sucre en pols

( Per al gelat de pistatxo)

200 grs de pistatxos ., 340 grs de sucre, 6 rovells d'ou, 1 litre de llet, 3 dl de nata,  colorant alimentari verd( optatiu)  i sal.


Elaboració:

( del gelat) Pelau els fruits secs escaldant-los dins aigua salada i posteriorment podeu torrar-los dins el forn. Un cop torrats s'han de polvoritzar juntament amb 20 grs de sucre i unes gotes de colorant .

Apart batrem  els blancs d'ou amb el sucre, als qui afegirem la llet i la nata, prčviament encalentides, i els pistatxos en pols. Aquesta operació la podem fer al bany Maria .

La crema resultant la passarem a la gelatera fins a aconseguir un gelat cremós.

( acabament)

Disposeu sobre una palangana una capa de bescuit  que heu d'emborratxar generosament ( almívar amb un poc de licor) , sobre ell  posareu una capa de gelat i sobre el gelat una bona capa de merengue ( 1kg de sucre / 1 kg de blanc d'ou pujat a punt de neu).

Ja per acabar col·locau sobre el merengue les cireres confitades i espolvoretjau-ho tot amb el sucre en pols. Gratineu l'elaboració i serviu-la flamejada amb el mateix tipus d'alcohol que heu emprat per a emborratxar-ho ( cognac per exemple).

 

Benet Sánchez.( Palma)

Deixa la teva opinió sobre aquesta pŕgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-09[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 20-11-2017 19:40:53.