Amanida silvestre.

Avui vos vull presentar una recepta que no vos costarà ni un cèntim , a més en lloc de dir-vos el que heu d’anar a comprar us diré que vos n’aneu a passejar; això si, heu de recollir per ses voreres els ingredients d’aquesta amanida.

 

            En primer lloc triau un bon lloc per passejar: cap al pujol d’en banya o els cinc ponts, cap al barranc de Biniaraix o Fornalutx, a bé cap a  Muleta o Deià, tots els camins ens serveixen. Un cop ja estau de camí,  mirau be per les síquies i colliu un grapat de berros  (Nasturtium officinale) (foto  tercera columna al centre) . Seguint pels camins de muntanya podeu collir dents de lleó (Taraxacum officinale)( foto  primera columna abaix), i acedera ( Rumex acetosa) ( foto primera columna adalt). També podeu collir un grapat d’ortigues tendres i petites ( Urtica dioica) ( foto segona columna abaix), que podeu fregar suaument dins un pedaç net perquè perdin el pels urticants.

            Ja per acabar la llista d’ingredients i  donar un poc de color poder collir algunes flors de  margalida (Chrysanthemum leucanthemum) ( foto tercera columna adalt)

 

            Ara ja sols resta collir alguna llimona i tornar cap a casa a preparar el dinar i la recepta per a dues persones  ens quedaria així:

 

            200 grs de berros.

            150 grs d’acedera

            80 grs de dents de lleó

            80 grs d’ortigues tendres.

            Una grapada de flors de margalidera

            El suc de dues llimones

            1 dl d’oli d’oliva.

            Sal.

            Sucre.

 

Elaboració: Netetjar tots els ingredients pasant-los per aigua freda, i escorrer-los be . Trossejar amb la ma i trempar-ho tot  amb la llimona, l’oli, el sucre i la sal  a gust.

 

Altres variants d’aquesta amanida podrien passar per afegir-hi alguns grells de taronja , algunes fulles i flors de caputxina  (Tropaeolum majus)  ( foto segona columna adalt) o alguns pètals de rosa o de clavell ( però no de rosa de floristeria).

 

I pel que fa a la salsa, podriem substiuir la llimona per vinagre, i el sucre per algun típus de confitura de fruita, que ben segur li donarà un toc de sabor i color especial. Com veis , no sempre hem de gastar excesius dobler per a cuinar  un plat  bò i original, bon profit i bona primavera .

  

 


Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-09[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 20-11-2017 19:42:50.